Als je hoogsensitief bent...Als je Hoogsensitief bent....

"Soms word ik overspoeld, emoties en spanning van anderen om me heen, geluiden en beelden, een tsunami dendert door mij heen...
Juist op die momenten voel ik me intens alleen..
Ik vlucht naar "boven".., het liefst uit mijn lijf,
bang dat er anders niks van mijzelf overblijft..


Maar niets is minder waar.. 

Want zodra ik mijn eigen " tempel"  verlaat... maak ik ruimte voor alles wat buiten mij staat.
En ook al lijkt dit veiliger omdat ik geen contact meer met de omgeving maak en mijn hoofd in vlucht.
Geef ik juist de tsunami ruimte om zijn gang te gaan en deze neemt dan, in mijn lijf, zijn toevlucht"

Ik voel mezelf niet meer, ik weet niet wat ik precies beleef
Ik ben verward, overspoelt, de grond onder mijn voeten beeft.
Er gaat van alles door mij heen, ik huil niet eens mijn eigen verdriet
Het ergste is dat niemand de echte mij nog ziet.
Want, terwijl ik de emoties van een ander voel en doorleef, 
Word ik gezien als zwak, gevoelig en over emotioneel.

Gelukkig ben ik het zelf gaan begrijpen,
Er valt dan ook niemand iets te verwijten.
Het was wel een hele lange weg tot zelf inzicht..
Letterlijk een stap dichter naar het licht.Ik denk dat meerdere hsp-er zich hierin herkennen. Ik heb van kind af aan hiermee geworsteld zonder te begrijpen wat er gebeurde. En ik heb heel veel onderzocht (jaren)om het te begrijpen en hier beter mee om te kunnen gaan en er een kracht van te maken. Het is voor ieder zelf om te zoeken. Ik moet vaak rust nemen op een dag. Omdat ik anders de prikkels niet verwerkt krijg. Soms moet ik afspraken afzeggen of eerder naar huis gaan. Maar het grootste inzicht was dat ik heel vaak " mijn lijf verliet" om maar niet te hoeven voelen en dat dit juist het tegenovergestelde effect heeft.
Geloof me lieve HSP-er... haal diep adem en adem ook juist diep uit, daarmee zak me verder in je lichaam en beziel je je lijf. Neem je ruimte in en weet dat hoe meer jij je intrede neemt in je lijf hoe krachtiger je word.
De tsunami is er nog wel maar dringt niet meer zo diep tot je binnenste door...

Hoe kan het ook als JIJ met JOUW energie er AL BENT?

By Be-loved met veel liefde...Copyright © By Be-loved 20-09-2017