Iedere dag opnieuw..Iedere dag opnieuw probeer ik mijn gedachten bij te stellen, iedere dag opnieuw probeer ik met liefde te kijken naar iedereen.
Ohhh begrijp me goed! Ik ben geen heilige en het is ook niet mijn streven.
Ik heb sommige dagen ook te maken met, boosheid of teleurstelling, een negatieve gedachten, enz. 
Maar ik kan zeggen, dat ik, iedere dag opnieuw probeer weer met liefde te kijken. Dat is een waarheid die ik graag wil toepassen omdat het mij meer vrede en rust geeft. Omdat ik er innig in geloof dat ik op deze manier een bijdrage lever aan een lievere wereld.
Het is een wens, waar Ik naar verlang, die lievere wereld en dat vraagt van mij om daar steeds opnieuw zelf mee te beginnen....iedere dag opnieuw.
Het is mijn toewijding geworden. Maar het blijft mijn waarheid....

Het lukt me dus ook beter, iedere dag opnieuw, om ook echt iedereen in zijn waarde te laten en steeds (nog) meer waardering en liefde te voelen voor ieders eigen waarheid. Ik kan daar van genieten, al die diversiteit.
Ik geloof niet in opdringen van mijn waarheid of dat één visie door allen uitgedragen moet worden.
Ik geloof dat jij jou eigen unieke waarheid hebt, die jij graag gelooft en volgt, wat dat ook moge zijn.

Ik hoop mensen altijd te kunnen stimuleren hun eigen waarheid te vinden, hun eigen passie, hun eigen kloppend hart. Ik vind het bijzonder als je een andere visie draagt dan mij, jij verbreedt dan mijn blik.
We zijn met ons allen het totaal beeld, zoveel verschillende vormen, meningen, geloofsovertuigingen en passies.
Jij hoeft niet zoals mij in het leven te staan, mijn waarheid is niet de maatstaf, of de enige waarheid.....en die van jou ook niet.

Ik omarm jouw uniekheid, dat is een van mijn waarheden waar ik graag vorm aan wil geven. “Practice what you Preach” is een van mijn waarheden. Hoe zou ik kunnen spreken over onvoorwaardelijke liefde, erover schrijven in zovele blogs, als ik jou ware zijn niet zou willen omarmen, omdat je anders bent of het niet met me eens zou zijn?

Waarheid is een moeilijk concept, net zoals onvoorwaardelijkheid.
Ik heb daar een visie over, kijkend en voelend vanuit mijn zijn. 
Waarheid bestaat eigenlijk niet ( behalve dat we allemaal ontstaan zijn uit dezelfde energie)  omdat alles vorm heeft en ieder van ons er op zijn unieke belevingswereld naar kijkt.
Jij mag kijken vanuit jezelf, daarom ben je hier, om dat specifieke stukje te zijn.
Konden we elkaar maar omarmen, in plaats van overtuigen van ieders eigen waarheid. Zou het niet mooi zijn als we naar elkaar konden kijken met de ogen van neutraliteit en nieuwsgierig zijn naar de waarheid van een ander? Als een kostbaar stukje nieuwe informatie die je nog niet kende? Al kijkend zonder de ander hoger of lager te plaatsen. Maar naast je, gelijkwaardig, waarderend, respecterend? Zonder dat je er iets mee hoeft te doen...gewoon aanschouwend?

Ik open graag mijn hart voor de ander, dat vind ik fijn. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ook altijd wel een beetje bang ben voor mensen die heel oordelend zijn naar mijn waarheid. Dan schrik ik wel eens, om de harde woorden en dan klap ik wel eens dicht. Maar dan, iedere dag opnieuw, probeer ik met liefde te kijken en te waarderen dat ieder zijn eigen mening en uitingsvorm mag hebben. En natuurlijk zou ik het liefste wensen dat mensen geen harde woorden over me uitspraken of dachten, want dan zou ik me veiliger voelen en blijer......maar dat is nu juist die diversiteit....waar we allemaal mee te maken hebben. En soms voelt dat fijn en soms ook niet. Waarin je eigen grens respecteren natuurlijk een onderdeel is van jou eigen waarheid, waarin je de ander mag vragen deze ten alle tijde te respecteren.

Maar ik zeg dat ik geloof in “practice what you Preach”.........en dus probeer ik iedere dag opnieuw alles en iedereen te Omarmen...omdat ik ik ben met mijn waarheid....

...nieuwsgierig naar wie jij bent☺️💜

By Be-loved 


Copyright © By Be-loved 08-06-2018