Jij bent jouw Waarheid

Routemap in het land der spiritualiteit....


Laat ik beginnen met een waarheid, dat er geen waarheid bestaat, er is geen absolute waarheid, behalve dat alles bestaat uit energie en vanuit energie alles gevormd word. En omdat alles uit energie bestaat ben jij dus ook energie.

We zijn als het ware een trilling en ieder van ons heeft een unieke trilling, en deze trilling wijzigt en beweegt steeds, de frequentie veranderd. 


Deze verandering van frequentie heeft meerdere namen en ook meerdere redenen waardoor het veranderd.


Namen voor deze verandering kan men spirituele groei noemen, en omdat we toch wel graag overal een etiket op willen plakken, is dit meestal de benaming voor een " positieve" groei, wat betekent...groeiend naar een " hogere" frequentie.

Een andere naam voor een frequentie kan zijn, bijvoorbeeld een depressie, of "negatief "in het leven staan, enz. In dit geval is er dan sprake van een " lagere" frequentie.


Als we het oordeel los kunnen laten is het een niet beter dan het ander, alleen is de ervaring anders en word de hogere frequentie over het algemeen als prettiger ervaren dan de lagere frequenties, door jezelf als vaak ook door je omgeving.


De roep naar spirituele ontwikkeling ontstaat dan eigenlijk ook doordat men als het ware "af" wilt van de lagere frequentie en door wil groeien naar de hogere " frequentie. We willen, met andere woorden, van de vervelende gevoelens en gedachten af!


Dit is een zeer menselijk gedrag en er is dan verder ook niks mis mee. Wellicht is het juist de drijfveer om ons energetisch te blijven ontwikkelen.


Door de mensheid heen zijn er talloze methodes, theorieën, ideeën, stromingen ontstaan die aangeven hoe van een lagere naar een hogere frequentie te komen.

Verwarrend in het " spirituele land " is dat er zoveel stromingen zijn die allemaal waar en niet waar zijn en hoe moet je nu kiezen? 


Een andere verwarring in " het spirituele land" is dat men onderling elkaar graag ( en dit is vaak echt met de beste en meest liefdevolle intentie) vertelt welke weg het beste is, of welk boek, of welke stroming, of welke aanpak. En logisch probeer je de ander te helpen, iets bij te brengen vanuit jou positieve ervaring. 

Maar zoals helemaal bovenaan beschreven, bestaat er geen absolute waarheid, behalve de waarheid van de frequentie die jij op dat moment hebt.


De kunst in het spirituele land ( en juist ook in het niet spirituele land, het geldt uiteraard voor ieder levend wezen) is om mee te gaan in de stroming waar jij op dat moment mee resoneert.


Als jij vandaag resoneert met Boeddha en zijn teksten, leefwijze, inzichten, ect. En je voelt diep van binnen een echt herkenning, een JA gevoel dan wil dat zeggen dat jij op dat moment energetisch hiermee in waarheid staat en deze zienswijze op dit moment voor jou het beste is voor jouw groei, los ervan of deze groei omhoog of omlaag gaat ( laat waarde oordelen los)


Het kan best dat je na een tijd hier niet meer mee resoneert en iets anders je meer lijkt aan te spreken, vertrouw erop en durf te veranderen.


Wat vaak zichtbaar wordt in het land van spiritualiteit is dat men vasthoudt, trouw wil zijn aan een stroming, ( dit zijn echter ook oude overtuigingen die men op de plek houdt, hechten aan) een stroming is niet bedoelt om aan vast te houden als absolute waarheid, het is er enkel om iets met jouw frequentie te doen.

Nogmaals de enige echte waarheid ben jij zelf...in jouw universum.


Schaam je ook niet als je eerst ergens heilig van overtuigd was of diep in geloofde maar opeens niet meer, het geeft alleen maar aan dat je frequentie is veranderd, dat je gegroeid bent ( richting maakt niet uit) en laat los en stem opnieuw af. Je bent hier om te ervaren in alle soorten frequenties die je vanuit je ziel wilt ervaren. 


Stroom met de energie mee......✨✨✨✨✨


Jij bent jouw waarheid, in jouw unieke frequentie......Jij bent prachtig


By Be-loved

Copyright ©By Be-loved 08-03-2019