NUWe worden steeds mee in het NU geplaatst. De energie die ons steeds meer in het NU neerzet. En bij nader inzien is dit ook niet zo vreemd. Het hartbewustzijn kent geen verleden of toekomst maar manifesteert zich enkel in het moment...de Zijns~kracht. Het is een hele omwenteling,daar onze wereld nog niet aangepast is aan dit “nu moment”.

We komen uit een gecreëerde wereld waarin alles is opgebouwd uit zekerheden gebaseerd op lessen uit het verleden en controle voor de ontwikkeling naar de toekomst. Echter lijken deze mechanismes steeds minder goed te werken ( zeker voor de mensen onder ons die de verbinding met hun hartbewustzijn hebben gemaakt).


Alles werkt anders. De “wil” heeft geen plek meer in deze dimensie. Alleen aanwezig zijn in het moment verschaft de mooiste wondertjes en creaties. Het vraagt overgave en aanwezigheid. Hoe meer je grip probeert te krijgen op wat nu werkelijk gebeurd, hoe meer je uit de stroming geraakt. Deze dimensie vraagt om steeds opnieuw je te verbinden met jezelf, in het moment. In contact komen met je eigen stroming. Het vraagt jou alles los te laten, je belang, je plan, je wil en je zult je wentelen in vrede en rust, een zachte stroming.


Echter is de maatschappij nog niet ingericht op deze manier van Zijn welk steeds van je vraagt terug te keren naar het oude systeem. Je wordt steeds met je bewustzijn uit je hart naar je hoofd getrokken om mee te kunnen draaien in het huidige systeem. ( je ondervindt daardoor druk in je hoofd, druk achter je ogen, hartkloppingen, misselijkheid, stress)

Dit is wat velen van ons op dit moment heel veel energie kost, het leven tussen deze twee werelden in. Het vraagt geduld, vertrouwen en moed.

Maar het vraagt ook aan ons om de eerste bouwstenen neer te leggen..

De architect te zijn voor het creëeren van een bedding waarin de nieuwe dimensie in vorm gegoten kan gaan worden.


Dit proces kunnen we niet forceren. Alleen vanuit het hartbewustzijn kunnen we dit gaan creëren, laten ontstaan en vorm gaan geven. Het kan alleen ontstaan in het NU moment, waarin je ten diepste verbonden bent met je hart.

Het is een flinterdunne lijn die we mogen gaan herkennen wanneer we creëren vanuit de Wil of wanneer we beginnen te creëren vanuit het hartbewustzijn.


We zijn met ons allen moedig op weg. We mogen zien wat we al allemaal hebben afgelegd in afstand, in groei maar ook aan ballast hebben we al veel afgelegd. We zijn zo enthousiast en we “willen” zo graag die nieuwe wereld, dat we soms niet meer kunnen wachten. We kunnen het al bijna proeven, al bijna pakken, maar dan lijkt het weer weg te glippen. 

Maar in jou is het er al. In jou kun je er al Zijn. Dit is je plek om opnieuw af te stemmen, weer in de rust en vrede te komen. Waarin alles weer samen valt, licht en donker, man en vrouw, strijd en vrede, verdriet en vreugde, dag en nacht, en zich weer omarmd en samensmelt in jouw hart. En deze beweging brengt je weer terug in het NU...in je ZIJN. 


Weet dat geduld een hartkwaliteit is......❤️


By Be-loved

Copyright ©By Be-loved 17-03-2019