Compassie

Compassie❤️


Compassie is voor mij het woord wat het dichts bij onvoorwaardelijke liefde past.

Met compassie kunnen kijken naar de ander, waar hij of zij dan ook mag staan in zijn/ haar levensproces. Compassie laat je kijken met je hart naar de ander. Het is een diepere laag van begrip dat de ander niet goed of slecht is maar enkel zijn/haar levensproces aan het bewandelen is.

Het levensproces is eigenlijk een ontwakingsproces.

Misschien ben jij al daar, wakker en bewust en de ander ( nog) niet.

Het is de compassie in  jou die de ander in zijn waarde kan laten omdat je begrijpt dat ieder zijn eigen tijd heeft. 

Compassie oordeelt niet en vanuit compassie vindt jij jezelf ook niet beter dan de ander. Je oordeelt niet omdat de ander nog aan het ontwaken is. Je pushed dit ook niet en je zet geen harde lijn tussen licht en donker.


Deze tijd vraagt om compassie. Juist nu waarin steeds meer mensen wakker worden, ontstaat aan de ene kant ook steeds meer onverdraagzaamheid. Ontstaan er steeds meer groepen van het licht, die steeds meer moeite hebben met mensen ‘die nog steeds niet wakker zijn.’ 

Met deze gedachten zet je jezelf terug in de dualiteit, in plaats van de allesomvattende éénheid. De allesomvattende eenheid waarin dualiteit juist wordt geaccepteerd, omarmt, zodat het een eenheid kan worden. Het is paradoxaal.

Compassie overstijgt de strijd van de dualiteit ( donker/licht) en omarmt beide.


Compassie laat de rups groeien naar de vlinder met het besef dat iedere rups dit op zijn eigen tempo doet.


Compassie is eerlijk en oprecht en draagt ook zorg voor je eigen proces en gezonde grenzen. Het is oké om afstand te nemen van een ander als dit jouw proces of leven nadelig beïnvloed. Je kunt alsnog de ander volledig in zijn / haar waarde laten en in zijn/ haar proces.

Het is oké om jouw waarheid te vertellen zonder dit op te dringen. Jouw waarheid betekend letterlijk..jouw waarheid. En misschien leg je zaadjes van jouw waarheid bij de ander zodat deze kunnen groeien. Misschien....omdat het zo mag ontstaan, maar zeker niet als jouw doel. 


Compassie laat jou beseffen dat je niet Alwetend bent, maar dat je gewoon bent..precies daar waar je moet zijn. Zonder dat je je beter of slechter voelt dan iemand anders. Je Bent....


Compassie maakt je zachter, begripsvoller, verdraagzamer. 

Het geeft innerlijke ruimte...lucht....openheid.

Compassie geeft een mooi aura om je heen die gevuld is met liefde, waardoor er een eigen ruimte ontstaat waarin je jezelf kunt onder dompelen. Het geeft ruimte voor jou om te kunnen Zijn...zodat je ook de ander kunt laten Zijn...❤️


Heel veel liefs en veel compassie toegewenst...


By Be-loved

Copyright ©By Be-loved