De kracht van “ Ik weet het niet meer”We weten zoveel, de innerlijke goeroe, de wijze jij. 

Al zoveel jaren op weg, waarin zoveel geleerd met heel je hart. Gestuurd, bekrachtigd door zo’n innerlijk verlangen, een krachtige innerlijke drive die onverwoestbaar is om steeds weer het pad van liefde te kiezen en uit te dragen.


In iedere uitdaging ging je steeds naar binnen, ruimde je steeds meer op en wist je zelf de antwoorden te vinden. De obstakels te overwinnen. Je werd steeds wijzer. Je werd je eigen levenscoach. Je ontdekte je eigen goddelijkheid, je eigen licht en kracht. 


Dit heeft je gebracht waar je nu staat…NU


Herken je momenteel dat je steeds vaker geconfronteerd wordt met situaties waarin al je wijsheid, innerlijk weten, eigen kracht, opeens geen oplossingen meer bieden?

Je komt steeds vaker tot de woorden “ Ik weet het niet meer!” 

Dat wat je ook probeert zelf toe te passen geen werkelijke doorbraak meer geeft?

Misschien is het niet voor iedereen momenteel herkenbaar maar voor vele wel.

Voor jullie deze boodschap…


Lieve wijze innerlijke goeroe

Je bent zover gekomen, je hebt alles uit jezelf gehaald, je bent zo wijs, zo krachtig, zoveel veerkracht, doorzettingsvermogen en goddelijkheid heb je in jezelf ontdekt. 


Je staat nu op de drempel waarin je weer jezelf mag gaan toestaan het kind te worden, het kind dat niet alles alleen hoeft op te lossen maar zijn/haar hoofdje ten rusten mag leggen in de handen van zijn/haar goddelijke ouders..


Ook al weet je zoveel, ben je zo wijs, heb je zoveel geleerd, op dit punt in de ziel~ontwikkeling komt de laatste stap….de stap naar onschuld. Terug naar onschuld, het besef dat hoeveel je ook weet, je altijd ook in het onwetende verblijft.

Je staat op de drempel om weer in de armen te vallen van je goddelijke ouders…


Dit is de werkelijke overgave waarin je de goeroe in jezelf durft te laten rusten en kunt zeggen…” ik weet het niet meer…en ik geef alles over aan het goddelijke”

Ik laat alle controle los…al mijn inzet, mijn weten, mijn oplossingen en acties.

Ik geef mij over….volledig en ik leg het in handen van het goddelijke.


Vooral voor de goeroe, de wijze, is dit een uitdagende laatste stap.

We zijn zo gewend om alles zelf op te lossen, zelf te dragen, zelf te creëren, zelf te Helen, zelf te doorzien, zelf te troosten, onszelf te coachen.

Deze laatste stap wil ons laten zien, voelen, verlichten, helpen, dat we niet alleen zijn.

Je weg was prachtig, krachtig, ontzettend dapper. Je hebt je zielenmissie zo mooi voltrokken. Je kracht, je voorbeeld, je wijsheid was zo intens nodig in de overgang van de oude wereld naar de nieuwe wereld. Jij was nodig, in de versluierde wereld. Je licht was voor vele nodig om de weg te wijzen. 

Je hebt zo hard gewerkt…de torts van licht zo krachtig gedragen, dat je niet beter meer weet dan dit te doen.

Maar nu breekt het licht aan de andere kant ook door, de sluier wordt steeds dunner en het goddelijke roept jou terug…


kom terug in mijn schoot, kom rust uit, wees weer mijn kind en laat mij de torts weer dragen, laat mij nu weer de weg wijzen, laat mij nu weer het licht zijn waarin jij mag rusten. Daarom breek ik nu door in alles van jouw leven, daarom werkt alles even niet meer omdat ik je terug roep, kom terug in mijn armen, geef alles aan mij geliefd kind en ik los het voor jou op, wees maar stil, laat maar los, kom maar, kom maar…kom maar bij mij”


Op deze drempel mag je gaan voelen dat Je kunt niet alles eigenmachtig kunt oplossen en in dit besef ligt de grote kracht verscholen van…

”ik weet het niet ( meer)“

Want je bent goddelijk….maar geen god.

Je bent het kind…geboren uit deze goddelijke bron en je keert terug naar huis.Het ego is zo krachtig niet…De bron breekt door alles heen.

Op deze drempel zijn we vaak nog bang dat we het ego moeten zien te overwinnen, in onszelf of in de ander. We kijken om ons heen en kunnen denken dat er nog zoveel moet gebeuren, dat we nog zoveel werk te verzetten hebben. Het lijkt chaos, een eindeloze strijd, er moet nog zoveel gered worden. 

De innerlijke goeroe aangewakkerd om weer in zijn/haar eentje op te staan om verder te gaan met het onbewuste bewuster te maken.

Maar als je bij deze drempel bent aangekomen zul je merken dat je geen energie meer hebt, dat je het niet meer kunt opbrengen om de wereld nog te redden. Dit kan wanhoop oproepen, doelloosheid, verwarring, intens verdriet, boosheid en misschien zelf verbittering.

Maar het betreft een hele andere boodschap voor jou lieve jij. 

Er wordt een sluier nu voor jou opgetild en iets nodigt jou uit om hier naar te kijken….om hier doorheen te gaan…om werkelijk thuis te komen nu.


Lieve jij,

Die op de drempel staat, jij die het niet meer weet en geen energie meer heeft. Wees niet wanhopig, juist niet. Ben verheugd omdat jij nu thuis mag komen. Leg alles neer en durf werkelijk los te laten. Eindelijk mag je rusten, eindelijk mag je alles uit handen geven, eindelijk hoef jij je niet meer druk te maken over alles en iedereen, de voortgang, de bewustwordings, de nieuwe wereld. 

Weet en vertrouw dat het goddelijke vele malen krachtiger is dan het ego…dus laat al je zorgen maar los en vertrouw op mij. Voel je veilig als een kind, hou je niet meer bezig met wereldse problemen, laat deze zorg maar aan mij over. 

Je staat op de drempel en ik vraag je binnen te komen, hier in de nieuwe wereld waarin je thuis komt, werkelijk thuis. Hier speel je, hier ontspan je, hier ben je weer het kind wat niks hoeft op te lossen, hier ben je weer onschuldig….

BEN weer in onschuld, sta jezelf dit toe….dat is wat ik van je vraag”Er word zoveel van je gehouden, zo intens veel……💛Veel liefs Anouk


By Be-loved


Copyright ©By Be-loved