Ik zie mij….in jou


Wat gebeurd er ontzettend veel in de diepste lagen van ons zelf. Diepe wortels van oude pijn, van generatie op generatie overgedragen, vragen nu intens veel aandacht. Ze dienen zich aan en alle zielen helpen elkaar momenteel om deze óf in elkaar aan te raken, zodat ze zichtbaar worden en anderzijds vangen we elkaar op.

Ik zie met name in de man-vrouw relatie momenteel ontzettend veel gebeuren bij vele om mij heen. Diepe patronen worden blootgelegd die ontstaan zijn om de diepste pijnen van verlating en afwijzing te kunnen ontvluchten.
Het vraagt veel moed om werkelijk naar jezelf te durven kijken om dit onder ogen te zien, naar binnen te gaan en je diepste pijn te ontmoeten, uit de duisternis te halen en te doorvoelen.

We zijn al snel geneigd ons te blijven focussen op de groei van de ander, de spiegel te zijn voor de ander, de raadgever te zijn voor de ander. Dit spel speelt zich momenteel bij veel geliefdes af. We dansen om onze eigen pijn heen en kunnen vaak alleen de pijn, de patronen, de veroorzaker in de ander zien. En zo dansen beide om elkaar heen zonder werkelijk echt naar zichzelf te kijken. Om uit deze dans te stappen mogen we nu de dans met onszelf aangaan. 

Wanneer we stoppen met “ Hij doet dit dus ik voel me afgewezen” of 
“Zij doet zo en ik voel me verlaten” 
Mogen we de stap gaan zetten naar “ Wat doen we waardoor er geen veilige werkelijke verbinding kan ontstaan?” 
Dan neem je beide de verantwoordelijkheid en besef je beide dat we allemaal nog beïnvloed worden in handelen, reageren en emoties door de nog diepste pijnen van de ziel. Dan stel je vragen als “ Welke pijn word nu zo diep aan geraakt in mij en kan ik bij deze pijn blijven om het te doorvoelen?”
En “ welk patroon wil ik nu volgen om deze pijn niet te hoeven voelen?” Vluchten? Pleasen? Strijden? Aanpassen? Vermijden? Toegeven? Wijzen? Liegen? Afwijzen? Verlaten…?

De enige weg is dat ieder naar binnen gaat…
Soms kun je er niet meteen bij of ervaar jij zelf helemaal geen patronen of onderliggende pijn van verlating of afwijzing. Echter kan de pijn zo diep weggestopt zijn en de patronen zo normaal voelen dat je geen besef hebt van de werkelijke pijn die eronder verscholen ligt. Het afweermechanisme is vliegensvlug waardoor je je bewustzijn zo ver hebt weggetrokken van de pijn, dat er werkelijk geen bewustzijn bij kan komen en het pijnlijk stukje van jezelf in de duisternis blijft liggen.

Wanneer je herkent dat je steeds maar weer hetzelfde meemaakt, met welke partner dan ook, dan ligt hierin jouw zoektocht naar binnen.

Momenteel zijn er veel zielen die elkaar hebben getroffen om juist dit zichtbaar te maken bij elkaar zodat het naar het Licht gebracht kan worden, de diepste pijnen doorvoeld kunnen worden en bevrijd kunnen worden. Patronen van afweer losgelaten kunnen worden zodat uiteindelijk ware verbindingen gemaakt kunnen worden vanuit openheid, transparantie en onvoorwaardelijkheid. Hierdoor zullen de steeds terugkerende patronen, conflicten en destructieve reacties getransformeerd worden naar wederzijds respect, liefde en harmonie.

Ik kan alleen maar adviseren, stop de strijd met jezelf en de ander en ga helemaal voor je eigen heelwording. Met passie en overgave voor je zelf. Als jij heel en compleet bent stopt de strijd….in jouzelf en buiten jezelf.


Copyright ©By Be-loved