Het Ego-is-me-niet…op weg naar ziels volwassenheid


( Ik las dit blog vandaag die ik 21 juli 2018 heb geschreven….maar blijkbaar niet op de site had geplaatst …nu alsnog geplaatst, 

wie weet precies vandaag voor iemand die het nodig heeft 🤍)Laat alle dreinende gedachten maar los over het “wat ik graag wil en wens”

Werd me gezegd vandaag, het egoïsme....hoort bij de onvolwassen ziel, het dreinende ego. 


Gevoel van tekort en wensen die maar niet in vervulling gaan.

Daar kunnen we wel eens in vast komen te zitten...

Gevoelens van teleurstelling....wantrouwen over het levenspad, dat niet zo verloopt als gehoopt, vertrouwen dat begint te schudden, twijfel of manifestaties nog wel waarheid gaan worden, tastbaar....

Verdriet over het lange geduld.....waarin soms geduld wordt verloren.

De weg naar meer licht en de wens dit steeds meer gemanifesteerd terug te willen zien in je leven..

Je soms alleen voelen op dit pad, niet altijd gesteund voelen,...met momenten op willen geven.


En vandaag in tranen, werd me gezegd....word volwassen, laat de egoziel achter je...

Ik voelde diepe schaamte...omdat deze ene zin me met beide benen op de grond zette en me wakker schudde.

Ik heb letterlijk gebogen, naar de spirit die tegenover me zat. Gebogen om mijn zielsvolwassenheid te kunnen laten integreren, aan te nemen, te omarmen en om het andere los te laten. 

Volwassenheid.....zielsvolwassenheid. Ik kon in éen keer begrijpen wat ermee werd bedoeld.


Zijn boodschap die volgde, maakte me nog meer nuchter en gegrond.


“ Wij zijn er altijd, we zijn gewoon aanwezig met ons ZIJN. Het is aan jou, of je contact legt. 

Wij kunnen jouw pad niet lopen, we kunnen ook niks voor je oplossen, maar we zijn er wel...enkel om jou te laten herinneren wie je bent.

We kunnen je bijstaan met onze energie, met onze adviezen, met onze aanwezigheid...maar jij, jij hebt steeds de keus of je je verbind met dit veld. Een veld waarin je contact kunt hebben met liefde, met waarheid, met eenvoud. Wij kunnen jou niet helen, alleen jij kunt dat.

Wij kunnen jouw stappen niet zetten, maar ik kan wel naast je staan, als je dat vraagt.

Wij zijn hier, onbevooroordeeld....wij zijn AANWEZIG

Ik kan jou hier vertellen, dat volwassenheid met zich meedraagt dat je alles los durft te laten en steeds weer afstemt op het grotere geheel. Dat je het niet hoeft te begrijpen, dat je het niet hoeft te kunnen overzien, dat je enkel en alleen volgt wat je hart je ingeeft. En hier is al heel veel over gezegd en geschreven maar de egoziel neemt het nog regelmatig over. En zo ontstaat op veel plekken ...een egospiritualiteit. Waarin het IK nog steeds hoogtij viert, maar  mooi verpakt in een spiritueel jasje.

Maar zielsvolwassenheid...is gelijk aan dienstbaarheid, vertrouwen en overgave. De wil om vorm te geven aan hoe jij denkt dat het zou moeten zijn, los te kunnen laten. Pas bij een zielsvolwassenheid kunnen wonderen zich manifesteren.

En hier op deze plek, mag jij steeds weer opnieuw dingen los laten die jij graag wilt transformeren. Je hoeft het maar te vragen...jij hoeft het maar te doen, te initiëren, uit te dragen....

Weet ook, dat dit een pad van vallen en opstaan is...met ons altijd AANWEZIG.Deze plek is er natuurlijk voor iedereen. Het is ook niet een plek, maar een verbinding die je legt. Iedereen kan deze verbinding leggen. Je kunt deze leggen als je stapt in je Zielsvolwassenheid. 
Veel dank aan de liefdevolle woorden van Jezus

Ik voel veel dankbaarheid dat ik dit mag delen met jullie,

Ik voel veel dankbaarheid voor zijn aanwezigheid en waardevolle lessen.


By Be-loved

Copyright ©By Be-loved  21-07-2018