Volledige omarming van jezelf
.. “Ik vraag alleen maar om je liefde en aandacht” zegt het weggestopte deel in jezelf

“ Ik hoef niet gefixt, geheeld, opgelost, weggestopt te worden…. Ik heb alleen maar de onvoorwaardelijke liefde nodig, het begrip, de erkenning, de troost en de koestering die ik zo gemist heb als kind”

Hier zijn we nu met ons allen. Een shift… 
Van healen, fixen, oplossen en verwerken naar stilte, aanwezig zijn en volledige acceptatie van alle delen van jezelf.

Nee we hebben niet geleerd hoe om te gaan met verdriet, woede, teleurstelling, pijn, verlies, ect. We komen “allemaal”  voort uit gezinnen waar gezond omgaan met emoties ontbrak omdat ook jouw ouders het nooit hebben geleerd, en hun ouders ook niet, enz

Dus hebben we “allemaal” getracht hiermee om te gaan op onze eigen of aangeleerde manier. 

De afscheiding…
Er zit iets ongewenst in het  ervaren van de nare emoties wat er voor zorgt dat we deze zo snel mogelijk willen oplossen, fixen, verwijderen, onderdrukken, begrijpen, voorkomen, ect om zowel jezelf te verlossen als de omgeving.
Dit deel wordt het liefst zo snel mogelijk 
“ verhult, verdoezelt, weggeduwd of uitbesteedt “
Echter, wanneer we werkelijk spreken over Onvoorwaardelijke liefde, horen alle delen van jezelf omarmt te worden. En dit omarmen zegt als het ware “ ik accepteer jou volledig”

Wat verdriet, teleurstelling, boosheid, ect werkelijk vraagt is een luisterend oor… troost… verzachting… begrip… steeds weer.

Velen van ons dragen beschadigde innerlijke kindjes in zich. En velen van ons hebben al zeer veel innerlijk werk gedaan om de innerlijke kindjes te helen. Met de hoop en verwachting dat de bijbehorende akelige gevoelens zullen verdwijnen. Wanneer dit niet lukt zijn we teleurgesteld en soms wanhopig.

Echter kan het willen helen van je innerlijke kindstukken ook een verkeerde boodschap brengen aan deze kind-delen. Namelijk 
“ jij bent niet goed genoeg, en daarom wil ik je helen”


De heelwording
Wanneer je de shift maakt,  dan stel je je hart open waarin je de eeuwige bron bent van onvoorwaardelijke liefde waarin je je innerlijke kinderen altijd kunt voorzien van liefde, bemoedigende woorden, koestering, 
geruststelling , en geduld… zonder enige verwachting, zonder de hoop dat ze zullen genezen of dat deze emoties zullen verdwijnen of wat dan ook.

Dit is jezelf volledig omarmen, jezelf volledig koesteren, jezelf volledig accepteren waarin je alleen maar luistert wat je nu werkelijk nodig hebt💛 

Je hoort, koestert elke emotie van jezelf en geen enkel deel in jezelf wordt meer overgewaardeerd, ondergewaardeerd of voorgetrokken.

Je verwelkomd alles, je hebt ze allemaal lief, dit is de weg naar 

“ Ik ben heel en compleet” 

Liefs Anouk 

By Be-loved


Copyright ©By Be-loved