Het moedige hart…

Een moedig hart….

Je hart volgen wil niet altijd zeggen dat dit pad alleen maar rozengeur en maneschijn is.
Vaak juist niet…..
Het is juist vaak het pad wat vraagt om door barrières heen te breken…
Gewoontes af te leggen…
Structuren te laten af brokkelen…
Je diepste angsten onder ogen te zien…
Het oude vertrouwde los te durven laten…
De verwachtingen die anderen van je hebben durven los te laten…
Accepteren dat het volgen van je hart dus ook rimpelingen kan veroorzaken die minder fijn zijn….

Dat is wellicht de kern waarom we ons hart niet durven te volgen…de eventuele consequenties….het rumoer wat we misschien weleens teweeg kunnen brengen. 
Waardoor we gaan twijfelen of ons hart wel de waarheid spreekt…?

We willen namelijk niemand teleurstellen….of verdriet doen. Maar soms, bij het volgen van jouw eigen hart, is dit wel eens onvermijdelijk.
We overzien echter het totaal plaatje niet en kunnen niet zien dat het volgen van ons hart van alles in een positieve beweging zet. Ook al lijkt het dat je een ander teleurstelde, opent dit voor de ander ook nieuwe wegen.

Je hart volgen…is overgave aan een intelligente stroom die zich door jouw heen wil manifesteren en precies weet wat er dient te gebeuren. We laten ons echter maar steeds zo tegenhouden door alle gedachten en zorgen en angst voor verandering en consequenties.

Echter spreekt jouw hart altijd de waarheid….en is dit ook de enige weg die je kunt volgen. Je kunt het uitstellen, vermijden, tijd rekken,  maar uiteindelijk wint je hart.
Je hebt alleen maar kostbare energie verloren …..en wellicht heb je ook nog eens de kostbare tijd van anderen mensen verloren.

Als je durft te vertrouwen op je hart….dan accepteer je tevens ook alle consequenties die daarbij horen. Dan neem je namelijk de verantwoordelijkheid ipv schuldgevoel op je. Dan begin je je als emotioneel volwassenen te gedragen wat uiteindelijk het pad vereffend. De beren op de weg kleiner maakt en het vertrouwen in jezelf vergroot omdat je oprecht, duidelijk en integer handelt. 

We gaan door grote transformaties heen en deze veranderingen zullen veel teweeg brengen. Oude structuren willen uit elkaar vallen. We zullen mensen, relaties, banen, ideeën, ect wellicht achter ons moeten gaan laten. Dat vraagt moed…maar vertrouw.
Vertrouw echt op de richting die jouw hart jou wijst…

Vertrouw dat het volgen van je hart….niet alleen goed voor jou is maar uiteindelijk voor iedereen. 
De energie die door jouw hart stroomt, beweegt namelijk alleen maar vanuit het grotere geheel en zoekt altijd de harmonie op…..💖

Liefs 🌸

By Be-loved

𝘋𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘨 ♡